16 Nisan 2009 Perşembe

Video, Resim, Yazı Ekleyerek Ek Gelir Fırsatı Flixya.com



Son zamanlarda ceza mahkemesi tarafından Youtube.com’un sıkça kapatıldığını çoğunuz biliyorsunuzdur. Bu fırsattan istifade, youtube benzeri videolarınızı, buna ek olarak resim ve yazılarınızı paylaşabileceğiniz bir siteden bahsetmek istiyorum. Bu sitenin ek gelir açısından özelliğini ve diğer youtube benzeri binlerce siteden farkını şimdiden merak ediyorsunuzdur. Bu sitenin en büyük özelliği Google’dan elde ettiği reklam gelirlerini kullanıcılarıyla paylaşması. Tabi bunun için bir Google Adsense hesabınız olması gerekiyor. Adsense hesabı için ise bir siteniz, daha önceki yazılarda özellikle bedava blog açarak nasıl bir web sitesi sahibi olabileceğinizle ilgili bir yazı yazmıştım.

Bedava blog siteleri açabileceğiniz sitelerin olduğu yazım: Blog yazarak para kazanma

Adsense sitesine başvururken web sitenizi sorduklarında içine birkaç yazı eklediğiniz blogunuzu sitesini yazın. Eğer 2-3 gün boyunca bazı haber sitelerinden haberleri alırsanız ve haberlerle ilgili bir blog kurarsanız, adsense tarafından kabul edilmemeniz imkansız gibi olacaktır. Adsense hesabı edindikten sonra ki bu en fazla 1 hafta sürecektir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Flixya sitesine artık üye olabilirsiniz, üye olurken ya da olduktan sonra kişisel bilgileriniz kısmında sizden Adsense müşteri numaranız istenecektir. Bunu da adsense hesabınıza giriş yaptıktan sonra Hesabım bölümünde bulabilirsiniz.

Gelelim Flixya ile nasıl para kazanacağımıza. Üye olup, üye girişi yaptıktan sonra üst menüde embed video, upload video, upload photo ve write blog seçenekleri göreceksiniz. Bunlar sırasıyla video ekleme, video yükleme, fotoğraf yükleme ve blog yazma seçenekleridir. Video ekleme ile yükleme arasındaki fark, video yüklemede kendi bilgisayarınızdan video eklemede ise Youtube, Livevideo, Google Video, Metacafe gibi popüler video sitelerinden video eklemenizdir. Bu bağlamda ne kadar ilgi çekici ve yeni videoları eklerseniz ya da aynı şekilde yazılar ve resimleriniz olursa, görüntülendikçe reklamlarınızın görüntülenme sayısı da artacak, para kazancınız da bu oranda artacaktır.

Bunun dışında bazı tüyoları da vermek isterim. Kullandığınız kişisel bilgiler kısmında resminizin güzel ve inandırıcı ve hatta ilgi çekici olması, sizin sayfalarınızın görüntülenmesini arttıracaktır. Ayrıca yüksek getirisi olan anahtar kelimelerle ilgili videolar eklemek ve ya yazılar eklemek, kazancınızı arttıracak bir diğer etken olabilir.

Tabi şunu da eklememiz gerekir ki, Flixya İngilizce bir sitedir, anlamadığınız bir nokta olursa, sorularınızı sormaktan çekinmeyin yardımcı olmaya çalışırız. Ayrıca bu yöntem sihirli değnek değildir, çok kısa sürede olmasa da uzun vadede size makul miktarda ek gelir getirisi sağlayabilir, özellikle zamanını bu tür sitelerde değerlendiren öğrencilere tavsiye ederim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder