15 Nisan 2009 Çarşamba

Edebiyatçılar İstanbul'u anlatacak

Edebiyatçılar İstanbul'u anlatacak

40 edebiyatçı, kentin 40 semtinin son 40 yılını yazacak.


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Heyamola Yayınları, 40 edebiyatçının, kentin 40 semtinin son 40 yılını kaleme alacağı ''İstanbulum'' projesi için el ele verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Heyamola Yayınları, İstanbul'u edebiyatçı yazarlara yazdırmak amacıyla ''İstanbulum'' adlı projeyi başlattı.

Dünya medeniyetinde büyük bir yere sahip, üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul'un her semtinin ayrı bir hikayesi olduğu fikrinden hareketle hayat bulan projede, insanların folklor, inanç ve gündelik yaşamdan kaynaklanan aşinalığı nedeniyle semt sayısı 40 ile sınırlandı.

Anlatılacak 40 İstanbul semti saptanırken, semtin tarihselliği, ünü, tanınmışlığı göz önünde tutuldu. Özellikle eski İstanbul'un sur içi semtlerine öncelik tanınmaya çalışıldı, sur dışı da göz ardı edilmedi.

Semtleri anlatması için şair, hikayeci, romancı, denemeci gibi edebiyatçı yazarlar seçildi. Yazarların 40 yaşını aşmış olmalarına ve söz konusu semtlerle az çok bütünleşmiş olmalarına önem verildi.

Yazarlar, duygularını, düşüncelerini, anılarını ve semtlerin onların yaşamlarına yaptığı etkileri kendilerine has üsluplarıyla anlatacak.

Yönetmenliğini Heyamola Yayınlarının sahibi Ömer Asan'ın yaptığı projenin danışmanlığını Eray Canberk, editörlüklerini de Gülsüm Cengiz ve Faruk Göncüoğlu üstlendi.

Yazarlar, ''İstanbulum'' projesinde Mayıs ayı sonunda eserlerini Heyamola Yayınlarına teslim edecek. Kitap dizisinin basımının 2009 Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Habertürk


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder